Verbruik je veel of weinig energie?

Wil je jouw energieverbruik vergelijken met andere woningen in de wijk Sparrenburg? Via een normalisering (schaling) van je gasverbruik en je elektriciteitsgebruik maken wij ieders verbruik beter onderling vergelijkbaar. Zo berekenen we een score die aangeeft hoeveel er redelijkerwijs te verbeteren valt aan je energieverbruik of je isolatie.

In de afbeelding zie je de verschillen in gemiddeld energieverbruik per straat.

Hoeveel energie gebruik ik eigenlijk?


U bent waarschijnlijk bezig met energiebesparing en verduurzaming. Een mogelijke vraag die u kan stellen is is natuurlijk, hoe doen wij het ten opzichte van de buren.In iets breder perspectief is het ook interessant

Het is natuurlijk handig om uw energieverbruik met de wijk Sparrenburg en uw straat te vergelijken.Gebruik ik veel, weinig of is het heel erg hetzelfde als de buren.Hoe zit het eigenlijk met het energieverbruik van de rest van Sparrenburg? of met het verbruik in heel Rosmalen?

Omdat wij dit inzicht belangrijk vinden, hebben we een tool ontwikkeld die aan de hand van Enexis en Kadaster open data dit inzicht kan geven.Om deze tool te gebruiken, kunt u onderstaande button gebruiken, uw gegevens invullen en op de knop klikken. Dan worden de bijbehorende gegevens getoond en krijgt u een interessant inzicht van uw situatie vergeleken met uw straat, Sparrenburg en Rosmalen.

Let op: De tool is niet geschikt voor mobiele telefoons.

Inzicht in verbruik

Bijna alles in ons huis kost energie. Maar hoe veel energie? Is dat veel? Kijk hier naar een leuk filmpje dat uitlegt hoeveel energie verschillende activiteiten in huis kosten.