Jouw huis voorbereid en comfortabel voor de toekomst.

De winter brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Onze verwarmingssystemen en verlichting draaien overuren, wat kan leiden tot een stijging van ons energieverbruik. Bovendien bestaat het risico van fors hogere energieprijzen tijdens de komende wintermaanden. Laten we zorgen dat we niet verrast worden door deze ontwikkelingen, maar ons juist gezamenlijk zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Daar kan de Energiecentrale Sparrenburg een faciliterende rol bij spelen met het project Collectieve Verduurzaming.“

Goed voor elkaar – Sparrenburg doet het zelf!”

Hoe kun je jouw eigen woning energiezuiniger en comfortabeler maken? Waar begin je en wat zijn de verschillende stappen die je vervolgens het beste zou kunnen zetten op weg naar meer duur-zaamheid? Het zijn herkenbare vragen voor veel buurtbewoners, die desondanks vaak onbeantwoord blijven door de drukte van iedere dag. Daarom hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt om het Hoom Dossier in te richten voor onze wijk. Deze applicatie wordt beschikbaar gesteld door Energie Samen, de landelijke koepel en belangenorganisatie van burgerenergiegemeenschappen waar de Energiecentrale Sparrenburg sinds kort bij aangesloten is (www.energiesamen.nu).

Sta je wel eens stil bij de mogelijkheden om je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken, maar weet je niet waar te beginnen?

Het Hoom Dossier is er om jou te helpen!

Het is jouw persoonlijke gids om stap voor stap je woning te verduurzamen, zonder overweldigd te raken.

Je kunt het zelf online invullen, samen met een energiecoach (hiervoor zoeken we nog vrijwilligers, of met anderen uit de buurt. Dit dossier vertelt het verhaal van je woning en helpt je te begrijpen welke energiebesparende maatregelen het beste bij jouw situatie passen. We hebben de eerste aftrap gehad met buurtbewoners uit de Vlietjeshoeven. Het dossier blijft volledig eigendom van de bewoner zelf en vormt ook de basis voor een plan met verdere verduurzamingsmogelijkheden van de eigen woning op termijn

Wat kun je ermee?

Stel je voor dat je na een gesprek met een energiecoach een overzichtelijk verslag krijgt van alle mogelijke stappen die je kunt nemen. Dit verslag bevat berekeningen van potentiële besparingen en een plan om deze stappen in de komende jaren te realiseren. Niet alleen bespaar je geld, maar je draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Verbeeld je een woning die niet alleen energiezuinig is, maar ook beter past bij jouw levensfase en behoeften. Met het Hoom Dossier ontdek je manieren om je huis te optimaliseren, waardoor je niet alleen bijdraagt aan het milieu, maar ook je eigen comfort verhoogt.

Samenwerking en Kennis Delen

Het Hoom Dossier moedigt samenwerking aan. Je kunt ervaringen delen met je buurtgenoten en van elkaar leren. Je energiecoach staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Bovendien helpt jouw deelname aan het Hoom Dossier om waardevolle data te verzamelen voor een duurzamere gemeenschap

Hoe Doe Je Mee?

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt meedoen en ontdekken hoe het Hoom Dossier jou kan helpen. Vul het onderstaande formulier in en we sturen je een link naar je toe zodat je kunt beginnen.

Doe mee! Vul het onderstaand formulier in het duurt een minuutje

    Ik wil graag meedoen omdat:

    Ik wil graag gebruik maken van het Hoom-dossier:

    Ik wil ook graag lid worden van de Coöperatie Energiecentrale Sparrenburg:

    Ga je akkoord met het privacybeleid?* (https://sparrenburg.energiecentrale.org/privacy-beleid)

    * verplicht