Autodelen heeft de toekomst, maar waar begint die toekomst eigenlijk? Soms ligt dat begin dichterbij dan we denken.

Zo nam de Stichting Wijkbelangen Kattenbosch in maart 2019 het initiatief voor een proefproject van een half jaar met autodelen. Daarbij is gebruik gemaakt van eerdere ervaringen in Helvoirt en Haaren, gebundeld in OnzeAuto. Deze start-up biedt ondernemers, organisaties en particulieren de kans om een eigen deelauto-initiatief te lanceren, te beheren en door te ontwikkelen. Op basis van de ervaringen uit de proefperiode is autodelen in de Kattenbosch in oktober vorig jaar definitief van start gegaan (zie https://rosmalen.samenslimrijden.nu voor meer bijzonderheden over hoe het werkt en wat het kost).

Wij zijn gevraagd om mee te helpen dit initiatief ook in de Sparrenburg onder de aandacht te brengen.

Daarom gaan we op zoek naar buurtbewoners die autodelen een warm hart toedragen. Wij geloven namelijk dat autodelen uiteindelijk een blijvend iets is, en we geloven dat onze wijk uitermate geschikt is om dit initiatief uit te breiden en vol te kunnen houden. Deelnemers werven is daarbij een cruciale randvoorwaarde.

Autodelen stelt je in staat sneller kennis te maken met elektrisch rijden. Ook als het kopen van een eigen E-auto niet direct binnen bereik ligt. Meld je via de website van “Samen Slim Rijden Rosmalen” alvast aan voor een proefrit als je belangstelling hebt.

Iedere autokilometer is duur als je niet zoveel kilometers per jaar rijdt en dat geldt zeker voor elektrische auto’s. Een elektrische auto delen maakt het plaatje een stuk voordeliger, afgezet tegen de drie beschikbare abonnementen (basis, voordeel, plus).

Bovendien komt vanuit de gebruikersgroep regelmatig het bericht terug dat zo’n elektrische auto ook gewoon heel lekker rijdt. Je moet het zelf maar eens ervaren. Mensen zijn vaak wel nieuwsgierig, maar terughoudend als het gaat om hun eigen auto op te geven. Zelf uitproberen kan die balans doen verschuiven.

“Samen Slim Rijden Rosmalen” heeft momenteel nog een bescheiden omvang en bestaat uit twee deelauto’s en tien deelnemers. Een Nissan Leaf en een BMWi3 hebben nu een vaste standplaats bij De Boerderij in de Kattenbosch. Bij gebleken  belangstelling vanuit onze wijk kan een van beide auto’s eventueel een vaste standplaats krijgen in de Sparrenburg. We zoeken alvast naar een geschikte, reeds bestaande laadpaal, in overleg met de verantwoordelijke ambtenaar bij de gemeente.

Geloof jij ook dat autodelen een waardevolle, innovatieve ontwikkeling is die past bij onze wijk? Neem dan contact met ons op of stuur een berichtje aan info@sparrenburg.energiecentrale.org  

Rob Maessen, Saskia Nieuwkoop & Arno Gramsma,

Mede namens Energiecentrale Sparrenburg

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *