Actieve buurtbewoners hebben in de afgelopen maanden de belangstelling gepeild voor elektrische deelauto’s bij ons in de wijk. Na enthousiaste reacties van buurtgenoten was het zaterdag 5 februari 2022 zover: de eerste elektrische deelauto is gearriveerd!

Na een oproep van de initiatiefnemers Roos Sohier uit de Tielekeshoeven en Ellen Willemsen uit de Bremhoeven hebben 10 mensen gereageerd die mee willen doen. Dit was meer dan voldoende om de eerste elektrische deelauto naar onze wijk te laten komen. Een gloednieuwe Hyundai Kona met een actieradius van ruim 400 kilometer. De Hyundai staat tijdelijk bij de laadpaal aan het begin van de Sparrenhoeven. Met Onze Auto wordt geregeld dat er zo snel mogelijk een eigen laadpaal voor de deelauto komt. Samen met de deelnemers uit de Kattenbosch, hebben de autodelers op dit moment de beschikking over drie deelauto’s. In de Kattenbosch hebben inwoners al een paar jaar ervaring met autodelen via Onze Auto.

Hoe meer mensen mee gaan doen hoe beter. Er komen dan immers veel minder auto’s op straat. De voordelen:

  • Met een deelauto creëer je meer ruimte in de buurt en wordt de wijk mooier en gezelliger.
  • Je draagt bij aan een duurzame buurt.
  • Je kan al meedoen vanaf €0 per maand.
  • Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud, verzekeringen en onverwachte kosten te staan. Want met een deelauto weet je precies wat je betaalt, elke maand weer. Dat is in veel gevallen een stuk voordelig zijn dan een eigen (tweede) auto. Je hebt geen last van bijtelling en je kunt zelfs met de deelauto op vakantie of een weekend weg.
  • Door een handige app en een beetje slim plannen is de auto het grootste deel van de tijd beschikbaar wanneer jij het wil.
  • Je kent de mensen met wie je de auto deelt. Ze komen allemaal uit de buurt. En wat is er nou leuker dan samen delen?
  • Bevalt het niet? Geen probleem. Je kan maandelijks opzeggen.

Meer weten of een proefrit maken? Dan kan je contact opnemen met Roos Sohier van Tielekeshoeven 56 via roos@plaatsmakers.com of 06-21631076.

Wil je ook meedoen en mee-delen? Meld je dan vooral aan! Dat kan via deze link:
https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/rosmalen
Hier vind je ook nog veel meer informatie over het autodelen.

Bij iedere 8 tot 10 deelnemers kan er een auto bij geplaatst worden in Wijk Sparrenburg. Er kunnen dan verspreid over de wijk meerdere deelauto’s komen te staan.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *